Workouters-bloggen

- Allt om träning, kost och hälsa!

Träning - Metoder

Dags att köpa (nya) löparskor?

    2011-08-05 01:08

Vissa av oss här på Workouters är inte jättestora fans av träningsformen jogging, men detta är en effektiv träningsform trots allt, så vi tänker göra ett försök!

Därav dagens besök på Intersport där vi skulle försöka hitta skorna som skulle transportera oss bland träden i skogsrundan! 

Vi drog på oss flera olika joggingskor och körde varsin testrunda i Intersport-butiken med respektive skor, men det var Asics Gel Flashfire 3 som föll bäst i smaken i passform och studs mot golvet! Priset på dessa är just nu nedsatt från 1200:- till 890:- vilket vi ansåg vara ett klipp och gjorde slag i saken och köpte skorna! 

Vi köpte även ett par Nike Dri Fit-strumpor för att få ut det bästa av vår testrunda senare på kvällen! Strumporna är specialgjorda för att andas så mycket som möjligt när man svettas och greppar tag i skon så att man undviker skoskav med mera. Toppen tycker vi!



Det stora testet

Efter att ha gått in skorna hela dagen (bokstavligen) så var det äntligen dags för att köra en klok testrunda med skorna! Som en relativ nybörjare i springspåret så kändes skorna faktiskt som dag och natt jämfört med de tidigare skorna man försökt att jogga med. I Asics-skorna så studsade man istället fram och kände att detta var lekande lätt, de första 100 meterna alltså tills det kom en uppförsbacke... Till slut var iallafall 4 kilometer avklarade och vi var nöjda för dagen!

Vi på Workouters kan verkligen rekommendera denna sko eller någon annan som personalen på sportbutikerna hittar åt dig beroende på vilket behov du har. T.ex. så har den sko vi valde stöd på innersidorna då många lutar inåt när de går eller springer! Kan vara viktigt att tänka på när du väljer dina joggingskor, så se till att prata med all kunnig personal innan du genomför ditt köp! Det finns även speciella inlägg att köpa till om detta skulle behövas!

Snacka om skillnad på sko och sko! Nu ser vi nästan fram emot nästa joggingrunda i spåret!

 

» Klicka här för att komma Intersport och se skorna

 



« Gå tillbaka till alla blogginlägg

...eller lägg till en kommentar

Namn:

Email:

Innehåll:

Kontrollfråga:
Vad är åtta plus två?




Inga kommentarer



Inte medlem på Workouters ännu?
» Klicka här för att registrera dig!

Är du en personlig tränare?
» Registrera dig då här som PT!

 
Annonser