Workouters-bloggen

- Allt om träning, kost och hälsa!

Kost

Svar på fråga om mjölkprodukter

    2012-09-14 09:58

Fråga: Varför valde du från första början att utesluta mejeriprodukter? Finns det någon orsak till varför det inte är bra för vår kropp / bra för träningen? Jag har nämligen också hört att att äkta mjölk är bättre återhämtningsdryck än någon annan artificiell tillverkad dryck.

Svar: Tidigare åt jag väldigt mycket mjölkprodukter: vanlig mjölk till maten, kvarg till mellanmål, grynost till kvällsmål osv. och jag lade märke till att jag ofta hade magknip och att min mage kändes uppblåst och spänd. Nu när jag trappat ner på mjölkprodukterna tycker jag att magen känns bättre. Vissa menar också att hyn blir bättre av en mjölkfri diet. Något jag tidigare hört talas om är att mjölk bildar slem och slaggprodukter i kroppen. Detta fick jag höra inom fotbollen Italien när Jonas var skadad. Han fick då ett kostschema där han absolut inte fick dricka mjölk just pga dessa orsaker.

Till morgongröten äter jag nu sojamjölk, till maten dricker jag vatten och till mellanmål äter jag nötter, bär, frukt, ägg eller tar en proteinshake. Som kosttillskott äter jag kalcium i kombination med D-vitamin. Jag har inte uteslutit mjölkprodukterna helt, men jag har trappat ner en hel del. Hittills tycker jag det fungerar bra och kommer att fortsätta med detta upplägg framöver!



« Gå tillbaka till alla blogginlägg

...eller lägg till en kommentar

Namn:

Email:

Innehåll:

Kontrollfråga:
Vad är åtta plus två?




Inga kommentarer



Inte medlem på Workouters ännu?
» Klicka här för att registrera dig!

Är du en personlig tränare?
» Registrera dig då här som PT!

 
Annonser