Workouters-bloggen

- Allt om träning, kost och hälsa!


Svar på frågestunden, del 3

    2012-05-13 22:57

1. Hej Sara!
Jag har precis börjar läsa din blogg och älskar den verkligen!! En fråga när det gäller att gå ner i vikt och minska måttet runt midjan? Träning, kost och annat skulle jag gärna vilja ha tips på!!(:

Kul att höra!:) Hela bloggen är full av tips för just detta. Under headern hittar du kategorier för dina frågor. Men lite små korta tips jag kan ge här och nu är att träna aktivt både styrketräning och kondition. Jag tycker att man ska träna det som man tycker är roligt. Huvudsaken är att man motionerar regelbundet. Därtill rekommenderar jag vardagsmotion och en kost där man äter mindre kcal än vanligt. Skär ner på speciellt snabba kolhydrater (även andra vid behov) och öka proteinintaget. Ät regelbundet minst 5 mål om dagen och alla mål bör innehålla proteiner.


2. Kan du inte lägga upp lite mer inspo bilder? :)
Ja, det kan jag försöka!


3.  Hej! 
Jag är en 25-årig tjej som undrar om du har tips på hur man får bort sina kärlekshandtag?
Jag är "äppelformad", alltså allting lägger sig runt midjan och rumpan.
Vet att man inte kan punktförbränna fett, men finns det något man kan äta mer/mindre av? Jag powerwalkar/springer flera ggr i veckan, och kör olika styrkepass på gymmet/hemma 2-3ggr veckan.
Tack på förhand. :) Gillar din blogg jättemycket, man får så bra inspiration av dig!
 Hejsan! Jag har tidigare skrivit ett inlägg om hur man blir kvitt kärlekshandtagen så kika in här: Hur får man bort kärlekshandtagen?

4. Hej Sara!
Hur länge har du varit tillsammans med din pojkvän? Och vad har du för åsikt och tankar om förlovning, giftemål och barn?

Hej! Vi har varit tillsammans i fem år nu. Jag är absolut för giftermål och barn, men inte ännu! Ja vill studera klart, börja jobba och flytta ihop med min pojkvän först:)


5. Vad är din syn på tillskott? Vad äter du, både under deff och annars? :)
Jag tycker tillskott är bra om man inte får i sig tillräckligt av vanlig mat. Under stressiga dagar när man inte hinner tillreda alla mellanmål kan en proteinshake vara bra att ha till hands. Jag använder proteinpulver, aminosyror, gainer och ibland preworkouts. Därtill äter jag vitaminer och Omega 3.


6. Hej sara!
Jag skulle vilja veta om du har något bra tips på något pulver eller så som får musklerna att knaka? haha, är nämligen ute efter att bygga ordentligt. Jag tar proteinpulver men jag skulle vilja ta något mer för musklerna, om du förstår vad jag menar? :P Jag är tjej och 21 år gammal och tränar som en tok! eller vad tycker du?

Om man vill bygga muskler på laglig väg tar det sin tid och man måste ha tålamod . Ät ordentligt med mat så att du ligger på ett kaloriöverskott. Man måste ha byggmaterial för att växa! Kanske aminosyror för proteinsyntesen och gainer efter träning skulle vara något? Gainer är inget måste om man bara ser till att få i sig snabba kolhydrater och protein på annat sätt direkt efter träning. Jag tycker däremot att det är enkelt att ta med sig till gymmet. Kreatin sägs också vara effektiv för muskeltillväxten.


7. Först vill jag tacka dig för den motivation jag får när jag läser din blogg, tack! Sen undrar jag vad du gör när du inte tränar eller är i skolan? :)
Kul att bloggen uppfyller sitt syfte!:) När jag inte tränar eller är i skolan har jag inte så mycket tid över så för det mesta ser dagarna likadana ut. Jag pratar med min pojkvän på skype, lagar mat, pluggar och bloggar. När jag har mera tid tycker jag om att hitta på något kul med mina kompisar. Jag tycker om att gå på mysiga cafeér, se på film, shoppa eller bara sitta och diskutera om allt mellan himmel och jord. På sommaren älskar jag att fara ut till sommarstugan med nära och kära!

8. Hejsan!
Har du några bra tips på hur man ska bli kvitt sötsuget?
Din blogg är väldigt inspirerande och jag lyfter på hatten för att du orkar hålla din kost och träningsprogram! Jag själv har lätt för tränandet, men att hålla en strikt diet en längre stund brukar vara jätte svårt.. Har du tips på hur man kan tänka när man håller på att falla för alla frestelser? :D

Hej! Tack för din kommentar! 
Sötsuget är din värsta fiende när du ska hålla en strikt kost och komma i form. Oftast gäller det bara att stå emot, men det finns saker man kan göra som underlättar dagen och tankarna på sötsakerna. Läs Bli av med sockerberoendet för att lära dig knepen. När jag är sötsugen brukar jag ofta tänka: Det är gott för stunden att äta den där chokladplattan/godisen, men sedan när den är i magen mår man bara dåligt av den. Oftast hjälper det också att sysselsätta sig med något för att flytta tankarna på annat än mat. Kämpa på!

9. Har du nytta av dina fysioterapi studier när du tränar (använder du nått ni lär er i din träning)? Intressant blogg!
Absolut har jag nytta av mina studier. Jag vet hurudan träning som förebygger och rehabiliterar skador, vilka muskler som samarbetar och jobbar mot varandra, vilka muskler som ska tränas om det finns obalans i kroppen osv. Med andra ord väldigt stor nytta!:)

10. Vad är det för skillnad mellan att göra flera repetitioner och ca 3 set av en övning jämfört med några repetitioner o ca 5 set? Vad tycker du om olika piller som t.ex. ökar fettförbränningen samt måltidsersättningar som Allevo? Vilka är dina gå snabbt ner i vikt tips?
När man gör få reps/set kan man i allmänhet ha tyngre vikter än med många reps. Om man vill bygga muskelmassa brukar man rekommendera att hålla sig i intervallet 8-12 reps, medan man under deff eller om man vill öka i explosiv- och maxstyrka håller sig till färre (1-6) reps.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om piller som ökar fettförbränningen. Har själv testat CLA och då gav det iaf inga negativa effekter. Svårt att säga om det bidrog till en ökad fettförbränning eller inte.  Det viktigaste är att man följer en bra kost.

Egentligen är det inte så bra att gå ner snabbt i vikt, eftersom man då måste äta väldigt lite och kan få brist på vitaminer, tappa muskelmassa mm. Ju mindre man äter desto snabbare går man förstås ner. Mitt bästa tips är att äta mindre av socker, vitt mjöl och kolhydrater överlag, äta bra fetter och hålla proteinintaget högt samtidigt som man motionerar aktivt. Ju mer man motionerar och ju striktare kost, desto snabbare viktnedgång.


11. Hej Sara! Jag är en väldigt ny läsare och jag måste säga att din blogg är superbra! Jag har sett att du skrivit om hur man får smalare lår på insidan av dem men har du några andra enkla övningar om hur man får smalare lår på utsidan/hela låret?
Hej! Tack ska du ha!
Egentligen finns det ju inga muskler riktigt på utsidan av låret. Där går en hinna (Tensor fascia latae) eller i vanligt språk ITB, iliotibial bandet. Den muskel som gör låret bredare på utsidan är M.Quadriceps vastus lateralis. Så tränar man mycket framlår så blir dom bredare också på bredden, men det är bara snyggt enligt mig! Om du har mycket fett på benen så finns det ingen övning som kan råda bot på det. Då gäller det att hålla en strikt kost och motionera mycket så att man går ner i fett%.



« Gå tillbaka till alla blogginlägg

...eller lägg till en kommentar

Namn:

Email:

Innehåll:

Kontrollfråga:
Vad är åtta plus två?




Inga kommentarer



Inte medlem på Workouters ännu?
» Klicka här för att registrera dig!

Är du en personlig tränare?
» Registrera dig då här som PT!

 
Annonser